Home » Over Next Gen Infra » Als de innovatie op hol slaat, heb jij dan de architect die dit kan temmen?

Als de innovatie op hol slaat, heb jij dan de architect die dit kan temmen?

Weet jij welke functies een applicatie precies moet hebben? Heeft jouw organisatie duidelijk omschreven hoe applicaties en systemen behoren te functioneren? Dat is noodzakelijk om efficiënt en flexibel te zijn en daar is een IT architectuur voor nodig. Want vanuit chaos naar een structuur werken is niet te doen. Een solide architectuur vormt de basis om op een gestructureerde en effectieve wijze te kunnen veranderen en ontwikkelen. En elke organisatie die flexibel wil zijn heeft dit nodig. Hoe maak je de architecuurbouwblokken die jij nodig hebt?

infralead-innovatie-op-hol2

Structuur in de chaos van verandering

Om gestructureerd te kunnen veranderen heb je de juiste instrumenten nodig. De IT infrastructuur moet samenhangen met de bedrijfsprocessen, applicaties en data. En de applicatie-, business en infrastructuur architectuur vormen de Enterprise Architectuur waarbinnen dit allemaal aan elkaar is gerelateerd. Het gebruik van Enterprise Architectuur is een belangrijk instrument om je IT omgeving efficiënt te ontwikkelen en te beheren.
Stel, je wilt je storage systeem vernieuwen maar nergens staat duidelijk beschreven wat de exacte eisen zijn en waarom deze gesteld zijn. Hoe kun je dan effectief testen of het systeem na de update voldoet? Daarvoor heb je iets nodig waarin de primaire eigenschappen en eisen beschreven staan. Kortom, je hebt een architectuur nodig waarin je voor applicatie- en systeem componenten bouwblokken gebruikt waarin deze eigenschappen zijn vastgelegd. Deze bouwblokken kun je steeds blijven hergebruiken, je weet altijd waar je staat en hoeft nooit meer iets opnieuw uit te vinden. Of de techniek nu verandert of niet, de gestelde eisen zijn altijd eenduidig gedefinieerd en in lijn met andere onderdelen van de organisatie.

Enterprise Architectuur is een belangrijk instrument voor innovatie

Architectuur moet functioneel en praktisch zijn, je wilt dat het exact aansluit bij de behoefte van je organisatie. Daarom is het altijd een aandachtspunt om de balans te bewaren, wij geloven dat je moet omschrijven wat je nodig hebt. Niet meer en niet minder! Om dat te bereiken in projecten gebruiken wij een Enterprise Architectuur methode gericht op het innoveren van IT infrastructuur. In de basis van de methode zijn gevestigde ‘merken’ als TOGAF en Archimate verankerd. Wij merken dat werken met een dergelijke methode ervoor zorgt dat de nieuwe architectuur aansluit op de bestaande architectuur en op de kennis van architecten binnen de organisatie. Daarom is een Enterprise Architectuur een efficiënt instrument wanneer je IT infrastructuur wilt ontwikkelen en vernieuwen.

Enterprise Architectuur als instrument voor innovatie, is jouw organisatie er klaar voor? Wij zijn benieuwd naar jouw mening! Plaats een reactie of neem contact met ons op.

Comments are closed.