Home » Over Next Gen Infra » Een beter imago door cloud replicatie

Een beter imago door cloud replicatie

Is jouw bedrijfsvoering bestand tegen een stroomstoring die de hele stad platlegt of een cyberaanval met ransomware? Veel organisaties ontdekken, steeds vaker, het risico dat ze lopen bij calamiteiten als het te laat is. De bedrijfsvoering ligt volledig stil, data gaat verloren en klanten kunnen niet worden geholpen. Dat heeft niet alleen financiële consequenties; het betekent ook financieel- en imagoverlies voor de business. Je kunt dit voorkomen! Er zijn innovatieve oplossingen waarmee je steeds eenvoudiger en zonder torenhoge investeringen voorbereid bent op de nieuwe realiteit.

Beter imago door data beveiliging in de cloud

Voorkom verlies van data, klanten en je imago

Ik heb het meerdere malen meegemaakt: een organisatie wordt geconfronteerd met een cyberaanval waarbij ransomware is gebruikt. Alle data is versleuteld en deze kan alleen gered worden door een aanzienlijk geldbedrag over te maken. Soms is de oorzaak een lek in de online beveiliging, soms is het onwetendheid binnen de organisatie. Ongeacht de oorzaak zit je in de problemen en daar wil je zo snel mogelijk een eind aan maken. Wat blijkt? Zeker 40% van de door ransomware aangevallen bedrijven proberen de afkoopsom te betalen (Bron). Dit ondanks het feit dat ze weten dat ze aan een boevenclub betalen en er geen garantie is dat de versleuteling ook daadwerkelijk wordt opgeheven. In veel gevallen worden bestanden en data niet vrijgegeven na betaling en twee maanden later ben je weer aan de beurt, want ze weten dat je gaat betalen. Je kunt geconfronteerd worden met permanent verlies van data, imagoschade van je organisatie en in sommige gevallen zelfs boetes van autoriteiten op het gebied van datalekken.

Simpel en snel, data veilig in de cloud

Goed voorbereid zijn doe je op meerdere niveaus. Als de techniek op orde is maar je medewerkers weten niet hoe ze risico’s kunnen vermijden dan kun je alsnog met vervelende situaties geconfronteerd worden. Zorg er dus voor dat er protocollen en duidelijke afspraken zijn over hoe je als organisatie omgaat met deze risico’s. Een cursus veilig online werken is niet altijd overbodig…
Naast organisatorische maatregelen zijn er technische ontwikkelingen die je kunnen helpen. Als het gaat om data veiligstellen kun je met slechts een paar klikken opslag in de cloud inkopen. Naar deze opslag kun je continue data reproduceren met een kleine tijdsvertraging. Zo kun je bij issues als een cyberaanval de ‘schone’ Cloud data terug migreren naar je productieplatform. Opslag in de cloud is niets nieuws, maar innovatie gaat steeds sneller. Oplossingen worden beter, gemakkelijker en goedkoper. Maak gebruik van de mogelijkheden die er zijn, het kost je een stuk minder dan wat je kwijt bent wanneer je onverwachts geen stroom hebt of niet meer bij je data kunt.

Doe er je voordeel mee!

Comments are closed.