Home » Over Next Gen Infra » Nieuwe wijn in old skool zakken

Nieuwe wijn in old skool zakken

Infralead-nieuwe-wijn-in-old-skool-zakken

Ik ben altijd bezig met infrastructuur en nieuwe technieken. Super motiverend om steeds weer te ontdekken wat de mooiste nieuwe concepten zijn en wat het allemaal kan. Wanneer ik bij bedrijven kom die deze mooie spullen hebben ingericht kan ik natuurlijk niet wachten om te zien hoe het hen helpt! Ik ga enthousiast in gesprek en ben vervolgens regelmatig….teleurgesteld. Die mooie next generation infrastructuur middelen worden niet optimaal gebruikt. Nieuwe spullen die old skool gebruikt worden, hartstikke zonde en er is zeker wat aan te doen.

Next generation denken

Het is jammer om te zien dat nieuwe infrastructuur producten soms niet optimaal worden ingezet. Wat kun je doen om maximaal resultaat uit je investering te halen? Wat ik veel zie is dat een bedrijf next gen infrastructuur middelen koopt maar de business- en IT processen onveranderd laat. En dan krijg je onherroepelijk nieuwe spullen in een oud jasje, met een matig resultaat. (Ik noem maar: dure laptops kopen met veel lokale opslag terwijl alle data online in SharePoint staat. Zo maak je dubbele kosten). Het is belangrijk om te kijken naar hoe je mensen werken, hoe je processen eruit zien en waar de kansen liggen voor verbetering. Door processen in lijn te houden met de technische mogelijkheden creëer je de juiste voedingsbodem om maximaal rendement te halen uit nieuwe technologie.

In de eerste plaats is het belangrijk dat de focus niet ligt bij next gen spullen maar wèl bij next generation denken. Er is een verschil tussen enkel spullen installeren en een implementatie waarbij je kijkt naar processen en mensen. Een ander belangrijk onderdeel van een goede implementatie is kennis. Heb je de kennis in huis die nodig is om nieuwe middelen in te zetten? Zorg dat verandering en innovatie in de hoofden van je medewerkers gaat zitten. En verdiep of verbreed kennis waar nodig zodat iedereen de kans heeft om mee te groeien met de organisatie.

Nieuwe technologie optimaal benutten

De mensen die in bedrijven vaak nadenken over IT infrastructuur beschouwen vaak vanuit een technisch perspectief. En hoewel hun rol belangrijk is, ligt hun focus meestal niet op optimalisatie van processen. Als we proces specialisten betrekken bij IT veranderingen verhogen we de kans op een goed rendement. Om het next generation denken te kunnen realiseren heb je dus de combinatie nodig van kennis van de business en processen, én kennis van IT.
Als we dus business en IT met elkaar laten samensmelten kun je werken met de nieuwste technologie én haal je een optimaal resultaat.

Comments are closed.