Home » Over Next Gen Infra » Van mening veranderen? Heus? Ik?

Van mening veranderen? Heus? Ik?

Laat ik direct met de deur in huis vallen; in de regel heb ik geen mening. Gewoon omdat dat het leven een stuk ongecompliceerder maakt. Minder ingewikkeld gedoe op verjaardagsfeestjes waardoor er meer tijd overblijft voor het drinken der biertjes.

Infralead-Van-mening-veranderen

Maar goed, ik zeg ‘in de regel’. Dus soms heb ik toch een mening, zeker als het IT innovatie betreft. En als ik die mening eenmaal heb, nou dan moet je van goeden huize komen wil ik ‘m veranderen. En dat is logisch, want er zit een bak werk in, in dat meningvormen. Ik wik en ik weeg, ik talm en twijfel en zoek natuurlijk naar de enige juiste wetenschappelijke onderbouwing gebaseerd op ontwikkelingen in de markt, mijn eigen studies en wat Gartner er van vindt.

En wanneer ik dan uiteindelijk een standpunt inneem, nou dat giet ik ‘m gelijk maar in beton. Daarbij is het hebben van gelijk een aangeboren familietrek, we hebben het allemaal (aan mijn vaders kan tenminste). Dus de mening van een ander is logischerwijs niet van invloed op mijn standpunt. Sorry maar met genetica valt niet te twisten.

En toch, steeds vaker…

Steeds vaker merk ik dat het eigenlijk best een goed idee is om naar een ander te luisteren. Niet dat het idee van de ander beter onderbouwd is dan de mijne, welnee zeg. Maar die ander heeft iets wat ik nooit zal hebben; een ander standpunt.

En dat maakt de mening van een ander altijd relevant. En dat is tevens wat het overtuigen van een ander nou zo lastig maakt; We kunnen ons moeilijk echt in het standpunt van de ander verplaatsen. Dat is gewoon niet te doen. We kunnen niet voelen wat een ander voelt en we hebben nooit precies beleefd wat de ander beleefd heeft.
Daarom zie ik in de praktijk vaak dat de grootste vijand van innovatie het niet kunnen overtuigen van een ander is. Ik zie dat IT de business niet kan overtuigen, ik zie dat de beheerders de IT manager niet kunnen overtuigen en zo verder. En dat is jammer. Dat een puur menselijke eigenschap, die we kunnen benoemen en die we zouden kunnen veranderen, vaak als een blok beton in de weg ligt op het pad naar een innovatie IT infra. Zelf als alle partijen zien dat de nieuwe infra alleen maar voordelen biedt, voor de organisatie maar ook voor alle betrokken personen, dan steken de vastzittende opinies steeds weer de kop op. Zo ben je lekker aan het innoveren en zo ben je weer in een discussie verwikkeld die je dacht weken geleden al achter je gelaten te hebben.

Een deel van de oplossing is, volgens mijn bescheiden mening, om zo vroeg mogelijk alle meningen en opinies op een hoop te gooien en te proberen tot een voor iedereen nieuw, inzicht te komen. Als alle betrokken evenveel veranderen zijn er geen aanwijsbare ‘winnaars’ of ‘verliezers’ en dat schept een band. Als iedereen evenveel heeft bijgedragen aan het vormen van het nieuwe inzicht, ieder vanuit een eigen perspectief, dan voelt iedereen zich ook een beetje eigenaar van de nieuwe ideeën. En niemand gaat een betonblok op een eigen pad leggen toch?

Daarom: Start ideeënvorming vroeg en breed gedragen. Zo vroeg dat alle betrokkenen echt nog vrij een steentje kunnen bijdragen en zich nog niet hebben ingegraven. Dat scheelt een boel betonblokken op de weg gedurende het innovatietraject.

Tenminste, dat is mijn mening.