Home » Over Next Gen Infra » Wat je niet verandert heb je voor gekozen

Wat je niet verandert heb je voor gekozen

Wat je niet verandert heb je voor gekozen. Dus als je in een bepaalde situatie zit, dan is dat geen vast gegeven maar dan is het omdat je ervoor kiest het niet te veranderen.

Het is misschien aardig om je hier af en toe bewust van te zijn en eens om je heen te kijken/voelen hoe jouw huidige situatie, of die van je IT-organisatie, eruitziet.

Heb je te maken met een antieke IT-infrastructuur, lastig te beheren on premises spullen, waar je geen fatsoenlijke beheerder voor kan vinden. En je wil dat niet?

Verander dat dan.

En dat lijkt soms lastiger dan het is. Maar niet veranderen is vaak nog veel raarder.

Stel je die oude on premises spullen eens voor: als je een compleet nieuwe omgeving zou mogen kiezen; je krijgt een wit blaadje en een potlood. Wat zou je dan kiezen?

Die ouwe meuk? Dure opslag die elk jaar uitgebreid moet worden? Technology waar geen engineer meer warm van wordt?

Zal toch niet…

Maar het staat er toch. Je zit er middenin. Da’s raar.

Als je na deze blog niets doet om het te veranderen dan kies je er dus bewust voor om in een omgeving te zitten waar je niet wil zijn. Dat kan over van alles gaan. Je huis, je baan, je vakantiebestemming noem maar op

En natuurlijk zijn keuzes niet zonder consequenties. Misschien moet je kennis ontwikkelen, mensen ontslaan/aannemen. Een lastig gesprek met je CTO voeren. Kan zijn.

Maar kies er bewust voor. Kies bewust om het wel te doen. Of kies bewust om het niet te doen. Je kan er best voor kiezen om je eigenlijk ongewenste situatie niet te veranderen. Misschien vind je het te duur, misschien vind je het te spannend, misschien heb je geen zin in al dat gedoe. Allemaal valide redenen.

Maar kies bewust.

Ontevreden zijn omdat zaken niet naar je zin zijn is een keuze als je kiest om niet de verandering aan te gaan.

 

 

 

Comments are closed.