Home » Over Next Gen Infra » Mag ik alsjeblieft gewoon weer mens zijn?

Mag ik alsjeblieft gewoon weer mens zijn?

 

Ik heb gisteren mijn eerste dag in de opleiding tot Vitaloog gehad. Het was fantastisch! Wat Vitalogie inhoudt is voor nu niet zo belangrijk, Google maar (spoiler alert: het heeft niets met wijn te maken), maar het ging om de dag zelf.

How to See Mars and Venus Align in Easy-to-See Planetary Conjunction

Ik had een dag om te leren over coaching, als eerste dag van de 20 die nog volgen.  De groep deelnemers bestaat uit 13 vrouwen en 2 mannen. En alleen dat feit was al een eyeopener voor mij. Ik ken vrouwen namelijk niet. Ik weet niet hoe ze werken. En dat heeft niets met Mars en Venus te maken maar met mij.

Ik heb een werktuigbouwgrondige achtergrond. Op mijn school zaten 1250 jongens en 3 meisjes. Na mijn school raakte ik verzeild in allerlei metal bandjes. Ook niet echt een vrouwenbolwerk. Geloof me: floor jansen is niet de norm maar de uitzondering. (En als je niet weet wie Floor Jansen is: Google is wederom je vriend én het is tijd uit je muzikale catatonie te ontwaken 😉).

Vervolgens knikkerbaande ik via wat omwegen de IT in. Nou, zoals je weet: mannen. Thuis heb ik naast een lieve vriendin een hele fijne zoon (man) en 2 reuen (mannen).

Natuurlijk heb ik ook een moeder. En een zusje. Maar dat zijn moeders en zusjes. Dat is anders.

Kortom; ik heb niet geleerd wat vrouwen zijn en hoe ze werken.

En door boeken als mars en venus en de verschillende toiletten waar we altijd naartoe moeten dacht ik dat mannen en vrouwen echt anders waren.

Niets blijkt minder waar! Al tijdens de zeer persoonlijke introducties op de eerste trainingsdag viel mijn de diversiteit in de voornamelijk vrouwelijke groep op: Stoer, zacht, kwetsbaar, gekwetst, grappig, trots, serieus, uitdagend, eigenwijs (ja jij ja) en dan dit soms allemaal tegelijk of helemaal niet.

Kortom: potpourri. Prachtig om te zien en de verschillen tussen de vrouwen waren dusdanig groot dat de twee mannen hier perfect binnen vielen. Ook wij zijn soms: Stoer, zacht, kwetsbaar, gekwetst, grappig, tros, serieus, uitdagend, eigenwijs (ja ik ja) en dan dit soms allemaal tegelijk of helemaal niet.

En tijdens de lunch bleken de overeenkomsten, interesses en passies van de ex-militair in de groep (hij) en de ex-dienstweigeraar (ik) veel groter dan de verschillen.

Djeez: en dit was nog maar dag 1!

Al deze  en de paar mannen hadden echter wel één ding gemeen: We waren allemaal mensen in een team met een doel. En dat is wat mij erg raakte. Als er al verschillen zijn voeren de overeenkomsten de boventoon.

En daar wil ik naar terug. Ik wil weer mens in de gemeenschap zijn. Samen met jullie allemaal en stoppen met de nadruk leggen op de verschillen. We zijn geen gevaccineerden/antivaxxers of man/vrouw/X of Lewis/Max: we zijn mensen in een gemeenschap. Onze overeenkomsten verbinden ons en onze verschillen maken ons sterker en wijzer.

Laten we genieten en leren van elkaar en de gemeenschap samen sterker maken.

Mocht je nu denken “Hé, die blogjes van Remco gaan toch altijd over IT-dingen en architectuur enzo? Wat is dit nu?”. Nou; in de derde alinea staat “IT”.

Ga maar checken ik wacht wel even…

En IT-organisaties en goede IT-architecten zijn gemaakt van samenwerkende mensen met een doel. En dit verhaaltje gaat over mensen met een doel.

Dus.

 

 

 

Comments are closed.