Home » Over Next Gen Infra » LinkedIn goed? Dan moet je zo’n schoolplein eens proberen!

LinkedIn goed? Dan moet je zo’n schoolplein eens proberen!

Infralead-geschiedenis-van-internet

Een klein beetje geven kan zoveel brengen! De dankbaarheid van de docenten en het overweldigende enthousiasme van de kinderen waren hartverwarmend. Er kwamen zelfs kinderen en juffen uit andere klassen vragen of ik ook voor hun klas les kon geven. (Als je denkt dat je via LinkedIn goed kan netwerken, dan moet je zo’n schoolplein eens proberen).

Ik vind echt dat het computeronderwijs op de basisscholen beter kan. Daar schrijf ik hier ook iets over. In dat kader heb ik op 17 januari een les gegeven over het Internet voor een klas van de Achtbaan in Utrecht. Dat vond ik echt een openbaring. Hoewel dit een school is die een mooie doorlopende leerlijn heeft voor het computeronderwijs, kon ik de kinderen veel inzicht geven vanuit mijn praktijkervaring. Dat is iets wat voor veel docenten natuurlijk lastig is. De ontwikkelingen in onze IT wereld gaan zo snel, dat is voor professionals zoals wij al nauwelijks bij te houden, laat staat voor een docent die elke dag 25+ kids iets mag leren.

En dat bracht mij op een idee: als iedereen uit mijn netwerk nou eens een paar uur per jaar verhalen vertelt op een basisschool. Gewoon vanuit je eigen specialisme, of dat nou IT projectmanagement is of programmeren, Infrastructuur of Cloud; het is allemaal relevant. Wij kunnen met onze praktische inzichten mooie verhalen vertellen over hoe het er in de echte wereld aan toe gaat. Voor je het weet zit je middenin een discussie over hoe we voorkomen dat robots de wereld overnemen of wat voor werk ze later moeten doen als computers alles regelen.

Daarom heb ik Pros4Kids.nl opgericht. Daarmee wil ik professionals en kinderen bij elkaar brengen. Ik stel mij voor dat we een pool van IT professionals maken die een goed verhaal kunnen vertellen over IT in de brede zin. Op basis van deze lijst bouwen we een lijst met lessen die we kunnen verzorgen. Aan de andere kant hebben we een lijst met basisscholen die behoefte hebben aan een inspirerende les over computers.
Het uitgangspunt is dat de professional zijn tijd gratis beschikbaar stelt. IT bedrijven hebben hiervoor vaak al tijd vrijgemaakt; dat je bijvoorbeeld 2 dagen per jaar mag besteden aan een goed doel, check dit maar eens.

Ik wil klein beginnen, het gaat om computeronderwijs voor basisscholen in de regio randstad. Simpelweg omdat daar mijn netwerk zit.

Dus aan ieder die zich geroepen voelt: professional of school laat mij weten wat je wil en kan doen op remco@pros4kids.nl. Ik ben ook bezig met een website, de eerste versie staat op www.pros4kids.nl. Ik hoor graag wat je er van vindt. Ik vind overigens, net als in mijn echte werk, kwaliteit wel erg belangrijk, geef dus ook je didactische vaardigheden of je ervaring met presenteren aan. We werken gratis of tegen een minimale vergoeding, maar dat betekent niet dat we geen supergoede les kunnen geven natuurlijk. (Gratis is niet goedkoop).

(Uiteraard is mijn Internet presentatie ook voor anderen te gebruiken. Ik heb er namelijk ook gewoon een baan bij. Laat mij maar weten als je deze wil gebruiken, dan praat ik je er even doorheen).

Laten wij onze opvolgers een vliegende start geven!

Comments are closed.