Home » Over Next Gen Infra » Verandering is spannend maar noodzakelijk

Verandering is spannend maar noodzakelijk

Wij hebben ondertussen aardig in de gaten hoe wij samen met onze klanten, jullie dus, de IT-infrastructuur nog beter in dienst kunnen stellen van de almaar veranderende business.

Om te kunnen verbeteren ontkom je er meestal niet aan om te veranderen. En daar lopen we toch vaak tegen een muur aan. Die muur die staat tussen het ‘IST’ en het ‘SOLL’. De muur tussen wat je hebt en wat je zou kunnen hebben. Die muur is vaak opgetrokken uit emoties en onderbuikgevoel en meestal niet gebouwd op basis van logica en rede.

En dat vinden wij lastig. Hoe kun je met alle redelijkheid en op basis van controleerbare logica beweging krijgen in een status quo die is gebaseerd op emoties en, laat ik het maar zeggen, angst voor ‘het nieuwe’. Wij weten in alle eerlijkheid echt wel wat er mis kan gaan in veranderingstrajecten. Er zijn altijd wel technische uitdagingen op te lossen. Ook blijken de politieke verhoudingen soms net iets anders te liggen dan we allemaal dachten.

Dat is echter allemaal op te lossen. Maar wat nu als je niet verandert en alles bij het oude laat. Je gaat hooguit het oude SAN vervangen door een nieuwe en gaat de oude servers vervangen door nieuwe servers en houdt alle data in de eigen datacentra. Dan zit je dus weer vier of vijf jaar lang met precies dezelfde problemen opgescheept als de afgelopen vier jaar.

Je zult dus nog niet de enorme prestaties en grote flexibiliteit proeven van de flexibele software defined storage oplossing. Je merkt ook niets van de voordelen van de hyperconverged infrastructuur die de lastige interfaces tussen compute, netwerk en opslag laat verdwijnen. Laat staan dat je de voordelen smaakt van het offloaden van de koude data naar de goedkope, publieke cloud opslag. De meerwaarde die de nieuwe infrastructuur vervolgens aan de business geboden zou hebben, wordt weer voor minstens vier jaar uitgesteld.

En dat vinden wij vaak zo jammer. Zeker als andere spelers in dezelfde markt wél de verandering aandurven en daardoor sneller nieuwe producten kunnen lanceren en veel blijere eindgebruikers hebben. Tegen lagere kosten.

We weten dat het spannend is, dat vinden wij vaak ook wel. Maar laten we vertrouwen hebben in elkaar en in de nieuwe technologie en samen de sprong wagen. Houd mijn hand maar vast, ik ben er al vaker geweest.

Comments are closed.